Wie zijn we?
-
Volgende waarden dragen we heel hoog in het vaandel en helpen ons om onze missie en visie te realiseren.
- Liefde voor het kind
- Respect
- Samen
- Optimisme
- Kwaliteit
Liefde voor het kind
Kindbegeleider zijn is geen beroep maar een passie. Centraal staat de onvoorwaardelijke liefde voor het kind, waarbij we refereren naar de visie van Gentle Teaching. We zetten in op de onvoorwaardelijke relatie tussen het kind en de kindbegeleider. Zo kunnen we op een veilige en liefdevolle manier inzetten op de ontwikkelingsdomeinen van het kind.
Respect
Bij het vernoemen van respect denken we eerst aan personen. Respect is immers een gevoel of uiting van aanzien, eerbied of waardering, waarmee je laat merken dat je iemand aanvaardt en erkent als een gelijkwaardig en waardevol persoon. Het spreekt voor zich dat respect in een inclusief kinderdagverblijf waar diversiteit centraal staat, uiterst belangrijk is.
Daarnaast hebben we respect voor ieders materiaal. We springen voorzichtig om met het materiaal dat ter beschikking is gesteld en waken over de infrastructuur als een goede huismoeder. We proberen deze ingesteldheid ook mee te geven aan de kinderen.
Samen
Opvoeden doe je nooit alleen maar altijd samen. Vooreerst willen we de ouders ondersteunen in de opvoeding van hun kind. Door onze verbindende manier van communiceren is alles bespreekbaar en worden de ouders bondgenoten.
Alle collega’s samen vormen het Auricula-team en staan in voor de realisatie van onze gedragen en gedeelde visie en missie. We doen dit ook samen en niet alleen, daartoe staan collegialiteit en verdraagzaamheid centraal.
Optimisme
We vertrekken met een positieve ingesteldheid. Daarbij buigen we de zwaktes en de bedreigingen om tot kansen en opportuniteiten. We zien de toekomst rooskleurig tegemoet en blijven niet hangen in het verleden.
Onze verbindende manier van communiceren leert ons ook alles te benoemen, we vertrekken daarbij vanuit ieders talenten.
Kwaliteit
Kwaliteit leveren dragen we hoog in het vaandel. We zetten in op de ontwikkelingsdomeinen en stellen ons de vraag hoe we daartoe kunnen bijdragen voor alle kinderen. De MeMoQ als zelfevaluatie-instrument is een belangrijk onderdeel van onze werking waarbij we onszelf voortdurend in vraag stellen, bevestigen wat goed is en bijsturen waar nodig.